Storytelling

Het ligt in het DNA van de menselijke geest besloten  om verhalen te onthouden, geen feiten, lijstjes of concepten. Die brengen weliswaar orde maar zijn verder zo dood als een pier. Verhalen leven en kunnen ons raken in onze ziel.

Bij Story Telling worden anekdotiek, verbeelding en drama ingezet om een merk te laden en te positioneren bij de doelgroep. De specifieke kwaliteiten, eigenschappen en de biografie van het merk vormen daarbij het uitgangspunt. De kracht schuilt in de ‘persoonlijkheid’ en de uniciteit van het merk. Dit is ons verhaal, hier is er maar een van.

Voor RTV Utrecht hebben wij i.s.m. van Osch Produkties de televisie serie Kwaaie Tongen gerealiseerd. Story Telling met verhalen die uniek zijn voor de identiteit van deze provincie, voor ‘het merk’ Utrecht.

Hier de aflevering over de plotselinge verdwijning van de vrijgezelle boer Toon van Spithoven. Het gerucht gaat dat hij vermoord is en dat zijn lichaam gedumpt zou zijn in het beton van de in aanbouw zijnde sluis van Wijk bij Duurstede….

En een aflevering over het gerucht dat mannelijke Utrechters gemiddeld genomen kleiner geschapen zouden zijn dan de rest van mannelijk Nederland…